Foto: Anna NylanderPost-it lappar med budskap om internationell solidaritet. Från workshop med ungdomar inom LO Småland-Blekinge.

Utbildning och information

En viktig del av vårt arbete är att tillhandahålla utbildning och informationsmaterial om det globala fackliga arbetet. Vare sig det är du själv som vill lära dig mer om globala fackliga frågor, om du är lärare som ska undervisa om mänskliga rättigheter i arbetslivet och rättvis handel eller om du vill arrangera en facklig utbildning om de internationella frågorna, så finns vi här för att hjälpa dig.

Intresset för schysta arbetsvillkor globalt är stort. Åtta av tio förtroendevalda säger att de tycker att det fackliga utvecklingssamarbetet är viktigt eller mycket viktigt. Samtidigt vet vi att det är relativt få som känner till att deras fackliga medlemskap bidrar till global utveckling. Det vill vi ändra på.

Vi erbjuder föreläsningar och workshops

En tar till sig kunskap bäst när en har möjlighet att ställa frågor och diskutera. Vi kommer gärna och föreläser om fackens globala arbete och vad en kan göra för att engagera sig för sina kollegor i världen. Skicka en förfrågan till vår kommunikatör med utbildningsansvar susanne.hedberg@uniontounion.org för att höra om vi har möjlighet. Var så specifik du kan om när det passar er, hur många ni är, hur lång ni vill att föreläsningen/workshoppen ska vara, vad det är för sammanhang och om ni har speciella önskemål på inriktning.

Vårt utbildningskit - Vi hjälper dig att sprida kunskap

Ska du själv hålla i ett utbildningstillfälle om det globala fackliga arbetet, rättvis handel eller arbetstagares situation i världen? Här har vi samlat powerpoints, workshopövningar och studievägledningar för nedladdning, så det blir enklare för dig. Lämna gärna synpunkter på förbättringar. Vi uppdaterar dokumenten allt eftersom, när det finns behov:

Tips till dig som vill fördjupa dig på egen hand

Vi erbjuder informationsbroschyrer och rapporter, informationsfilmer, inspelade seminarier både som video och podcast, samt massor av information här på hemsidan. Kolla till exempel in vår databas Facket i världen där du kan läsa om den fackliga situationen i 144 länder samt söka bland alla utvecklingsprojekt och informationsprojekt som de svenska facken driver i samarbete med Union to Union. Om du vill lära dig mer om vad det fackliga utvecklingssamarbetet leder till, kolla då in berättelser från verksamheten, där du får träffa kollegor runt om i världen som samarbetar med de svenska facken.