Textilarbetare i en fabrik i Sri Lanka.
2020-02-19

Vad händer med Global Deal?

Hur kan olika parter från arbetsmarknaden arbeta tillsammans för bättre arbetsvillkor i låg- och medelinkomstländer? Union to Union bjuder in till ett lunchseminarium om det globala partnerskapet ”Global Deal for decent work and inclusive growth” för att diskutera vad som togs upp på agendan på det nyss genomförda Global Deal-mötet i Paris.

I centrum av Global Deal står en väl fungerande social dialog, det vill säga ett förtroendefullt samarbete mellan aktörerna på arbetsmarknaden. Detta är bland annat avgörande för att säkerställa hållbara leverantörskedjor där dåliga arbetsvillkor är vanliga. Närmare 100 aktörer från hela världen; fack, regeringar, företag och organisationer är idag anknutna partners.

Nyligen flyttades värdskapet för the Global Deal från Sverige till OECD, som nu ska vidareutveckla partnerskapet. Den 4 februari arrangerades en högnivåkonferens i Paris för regeringschefer, företagsledare och fackordförande från många av det tjugotal länder som står bakom initiativet. Kom och lyssna på vad som hände i Paris och vad arbetet med Global Deal kommer fokusera på framåt!

Medverkande:
Anna Hallberg, utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor
Therese Svanström, ordförande TCO
Salomon Bekele, Senior Rådgivare Telia Sverige AB
Sofia Östmark, kanslichef Union to Union och tidigare ambassadör för the Global Deal, www.theglobaldeal.com

När:
19 februari, 11:30 – 13:00 (vegansk wrap serveras mellan 11:30-11:50, seminariet börjar kl. 12:00)

Var:
TCO-salen i TCO-huset, Linnégatan 14, Stockholm.

Anmälan:
Anmäl dig till seminariet senast måndagen den 17 februari. Obs! Antalet platser är begränsat!
Anmälan är bindande. För att undvika onödigt matsvinn så ber vi dig höra av dig till event@uniontounion.org snarast möjligt om du får förhinder och inte kan delta.

OBS! Seminariet är nu fullbokat!
Anmäl dig till reservlistan via formuläret här nedanför. Om plats öppnas upp kontaktar vi via e-post senast tisdagen den 18 februari.

Seminariet kommer att streamas live på vår Facebooksida (www.facebook.com/uniontounion)