Håll dig uppdaterad

Bli gratis prenumerant på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.

Nyheter

Här samlar vi nyheter, opinionsartiklar och debattinlägg.

2019-08-21
Indonesien, Colombia och Zanzibar. Det är exempel på länder där Lärarförbundet samarbetar med fackliga kollegor. Många lärare är engagerade i demokratifrågor och tycker det är bra att förbundet jobbar globalt.  
2019-07-12
Tack till alla som bidragit till Union to Unions arbete under våren och till alla er som visat intresse för oss!
2019-07-11
Lorena Caceres jobbade många år inom textilindustrin under tuffa förhållanden. När hon gick med i facket och krävde bättring blev hon uppsagd. Nu ägnar hon sig åt fackliga frågor på heltid – och brinner för att fler ska organisera sig och få bättre arbetsvillkor.
2019-07-09
Fem frågor till Ruben Wågman, Påverkans- och policyhandläggare på Union to Union, som åker till New York för att delta i FN:s högnivåmöte för hållbar utveckling, HLPF:
2019-07-08
Klimatet, global rättvisa och mänskliga och fackliga rättigheter – årets Almedalen har varit engagerande, inspirerande och övertygande. Här hittar du en sammafattning av vårt program och länkar till våra seminarier i fall du vill se dem i efterhand!
2019-07-04
Är du ekonom och vill bidra till utvecklingen av anständiga arbetsvillkor i världen? Vill du vara med och utveckla den finansiella uppföljningen och redovisningen i våra utvecklingsprojekt? Fortsätt läsa!  
2019-06-24
En ny konvention mot våld och trakasserier i arbetslivet har antagits av ILO, under FN-organets sista dag av arbetskonferensen i Genève. En stor seger för den globala fackföreningsrörelsen, som arbetat för konventionen under flera år.
2019-06-24
Siffrorna i rapporten pekar mot en mycket farlig utveckling: demokratin och yttrandefriheten är hårt ansatt i 54 länder, i 52 länder utsätts arbetstagare för våld och på ett år har antalet länder, där det förekommer massarresteringar av arbetstagare, ökat från

Sidor