Foto: Stina PetterssonNtati Joyce Mapeshoane är engagerad i facket i Lesotho.

”Alla ska kunna arbeta utan att vara rädda”

Nthati Joyce Mapeshoane jobbar med elektronikmontering i Lesotho. Efter att ha sett hur mycket som inte fungerade på arbetsplatsen blev Nthati motiverad att gå med i facket och har märkt vilken positiv effekt facket kan ha. Säkerhetsrisker och arbetsmiljöfrågor sopas inte längre undan mattan.

35 år gamla Nthati Joyce Mapeshoane är kvalitetsinspektor inom elektronikmontering på ett företag i Maseru, Lesotho. Majoriteten av de anställda är kvinnor. Hon är fackligt förtroendevald för facket Independent Democratic Trade Union of Lesotho (IDUL) och vill genom det fackliga arbetet uppnå transparens och rättvisa i alla hörn av arbetsplatsen.

”Jag vill att alla ska kunna arbeta utan att vara rädda och utan att bli kränkta av arbetsgivaren. Man ska till exempel våga säga till om en maskin är trasig.”

Nthati är skyddsombud på sin arbetsplats och har möten med arbetsgivaren varje månad för att diskutera det som behöver fixas för att göra arbetsplatsen trygg och säker. Det som tas upp på mötena är allt ifrån faror med dålig kvalitet på golv och tak och skyddsutrustningen, till att maskinerna är osäkra. Arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor behöver åtgärdas inte bara för att de ska kunna arbeta effektivt men också för att undvika en katastrof.

”Arbetsgivaren kommer inte fixa sånt här utan vår fackliga kamp. De kan säga till exempel att en hel rad på vår arbetsplats måste dela samma vattenkopp. Det är inte okej”, säger Nthati.

Genom facket har de fått till förändring

Det var mycket som inte fungerade på arbetsplatsen. Under mer än tio års tid fick de anställda ingen löneökning, vilket motiverade Nthati till att gå med i facket och engagera sig. Hon konstaterar nu att facket har de lyckats få till förändring.

En förändring är att det nu finns uppföljning med representanter från arbetsgivaren om någon anmäler en säkerhetsrisk. Som skyddsombudsman sitter Nthati med på mötena, dels för att arbetstagaren ska känna sig trygg men även för att se till att allt dokumenteras och följs upp.

”Jag sitter med för att de anställda ska känna sig trygga och inte lurade. Jag ser till att allt skrivs ner, godkänner protokoll och kollar om det behöver göras överklaganden. Var det här beslutet för hårt? Eller behöver mötet göras om, kanske med en extern moderator?”

Genom facket har arbetstagarna fått information om vilka rättigheter de har. Tidigare fick de bara höra, från arbetsgivaren, vilka rättigheter arbetsgivaren hade. Tack vare facket har de nu kunskap om vad det finns för lagstiftning angående fackliga rättigheter och rättigheter på arbetsplatsen för arbetstagare.

”I vår sektor har facket haft en positiv effekt. Vi sitter nu ner och förhandlar om löneökningar, vilket är en förbättring. Vi kan få löneökningar utan att bråka varje gång!”

En utmaning för Nthati som fackligt aktiv är det kommunikativa arbetet. Därför deltog hon i höstas i en utbildning för skyddsombud i kommunikation och hantering av medlemsregister. En utbildning som är en del av projektet Union Building Sub-Saharan Africa som drivs av IF Metall, Unionen och Pappers med stöd av Union to Union. Läs mer om projektet här.

Text och bild: Stina Pettersson